Comiat comissions d’estudiants a la UOC

Recentment s’han constituït les diferents Comissions d’Estudi així com el nou Consell d’Estudiants per al curs 2015/16, i ha estat les primeres comissions a les quual ja no pertany des d’ara fa cinc anys.

Enrere queda aquell maig de 2010 quan vos donava les gràcies per haver estat triat representant dels estudiants a la Comissió d’Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació (on pertany el nostre grau d’Educació Social) a la Universitat Oberta de Catalunya. I, una vegada iniciat aquell camí, vaig donar un pas endavant al ser escollit com a representant de la Comissió de Campus i el recent Consell d’Estudiants, un lloc on xerrar i on endreçar-nos per presentar les nostres queixes i suggeriments més generals que competien a la totalitat de l’alumnat de la UOC.

No he pogut, però, resistir-me a escriure unes paraules de comiat per totes les companyes i companys de la UOC, ja siguen estudiants, consultors, tutors, professorat,… en definitiva a la comunitat educativa què hem format part de la UOC en aquests anys.

Recorde perfectament quan vaig començar fa uns anys. Aquelles primeres reunions i e-mails amb Jordi Planella, i posteriorment amb Segundo Moyano, com Directors del Grau d’Educació Social. Aquelles primeres reunions en una comissió, psicologia i ciències de l’educació formada per només un representant d’educació social… Aquells primers moments què els estudiants volíem deixar patent la nostra veu en el desplegament del grau. Era tota una experiència veure néixer el grau, i els estudiants també volíem donar suport a la UOC amb la nostra visió il·lusionada per tal de fer caminar el nostre grau d’Educació Social, amb els avantatges i inconvenients què això suposava… Desplegar un grau, no sembla tasca fàcil, però allà estàvem nosaltres per deixar constància d’opinions i suggeriments…

El trajecte des d’aquells inicis (dos mandats) ha estat llarg, i no sempre positiu, malgrat que, si faig la vista enrere, no puc deixar de recordar-ho com un projecte gratificant i engrescador… Sempre ha estat la meva intenció tractar de fer partícip al màxim de companyes i companys d’estudis i de viatge en aquesta representació, des d’aquí, les meves sinceres disculpes si en alguna cosa, què supose que seran moltes, no he arribat o no heu observat que estigués present.

Finalment, no vull acabar aquesta carta sense mostrar la meva tristor per què la representació d’estudiants del grau d’Educació Social es torne a veure minvada. Fa dos anys aconseguirem (perquè l’estudiantat ens vàrem presentar) dues representants, però ara tornem a tenir només una. Considere que caldran futures educadores i educadors socials amb coratge per aconseguir una major participació dels nostres col·lectius, també en una universitat virtual, ja que, si recordem aquella gran frase que ens acompanya des dels principis, la UOC uneix persones!! Així què, vos encoratge a què en futures eleccions, s’animeu a representar la veu dels vostres companys i companyes d’estudis, i com no, també aprofite per a felicitar la tasca que farà la nova companya que vos representa, molta sort i ànims!!

Per últim, ara si, m’agradaria dir-vos què ha estat un veritable plaer i tota una satisfacció haver comptat amb la vostra confiança durant aquest temps i de nou, demanar disculpes a aquelles companyes que no heu vist satisfetes les vostres expectatives en la meva tasca o en la mateixa figura del representant d’estudiants.

A totes i tots, moltes gràcies.

 [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=UzPH3XhR2hs]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>