[lang_ca] Direcció i gestió de centres i programes d’#educaciósocial [/lang_ca] [lang_es] Dirección y gestión de centros y programas de #educaciónsocial [/lang_es]

 [lang_ca]

Ja han passat tres anys des que vaig lliurar aquesta PAC 0 (per a aquelles persones que no heu estudiat en la UOC, aclarir que es tracta d’un treball inicial perquè el vostre professor/a sàpia de quin peu coixegeu…), què creeu que manca? quina sobra? estem els i les educador/es socials preparats/des per a la gestió de recursos socials?

 • Tasques i funcions ha de desenvolupar el director/a d’un projecte o servei d’educació social

El/la director/a de qualsevol projecte, ha de ser la persona encarregada del conjunt global d’aquest projecte, per tant, seran les seves competències, entre altres:

 1. Dirigir i coordinar l’elaboració i execució del mateix projecte.
 2. Administrar els recursos. Elaborar, controlar, executar,… els pressupostos.
 3. Conduir el procés per a definir el projecte (en el qual es fixaran els objectius i les estratègies) i, una vegada definit, supervisar el seu desenvolupament (Quin fem allò que hem dit que faríem)
 4. Promoure i dissenyar estratègies per a divulgar i difondre les activitats del projecte.
 5. Participar als òrgans d’adreça del projecte.
 6. Representant del projecte.
 • Coneixements i habilitats d’un/a educador/a per a assumir la funció directiva en un projecte o servei d’educació social

Entre uns altres, haurà de tenir:

 1. Flexibilitat.
 2. Capacitat de negociació.
 3. Capacitat de treballar en equip i de delegar funcions.
 4. Capacitat de generar canvis, motivacions,…
 5. Organització.
 6. Adaptació.
 7. Capacitat, iniciativa, esperit emprenedor,…
 8. Saber escoltar, però, tenir clar que ha d’espentar del carro.
 9. Lideratge. Capacitat per a dur a terme les tasques anteriorment assenyalades.

[/lang_ca]

[lang_es]

Ya han pasado tres años desde que entregué esta PAC 0 (para aquellas personas que no habéis estudiado en la UOC, aclarar que se trata de un trabajo inicial para que vuestro profesor/a sepa de qué pie cojeáis…), ¿qué creéis que falta? ¿qué sobra? ¿estamos l@s educador@s sociales preparad@s para la gestión de recursos sociales?

 • Tareas y funciones tiene que desarrollar el director/a de un proyecto o servicio de educación social

El/la director/a de cualquier proyecto, debe de ser la persona encargada del conjunto global de este proyecto, por lo tanto, serán sus competencias, entre otras:

 1. Dirigir y coordinar la elaboración y ejecución del mismo proyecto.
 2. Administrar los recursos. Elaborar, controlar, ejecutar,… los presupuestos.
 3. Conducir el proceso para definir el proyecto (en el cual se fijarán los objetivos y las estrategias) y, una vez definido, supervisar su desarrollo (Qué hagamos aquello que hemos dicho que haríamos)
 4. Promover y diseñar estrategias para divulgar y difundir las actividades del proyecto.
 5. Participar a los órganos de dirección del proyecto.
 6. Representante del proyecto.
 • Conocimientos y habilidades de un/a educador/a para asumir la función directiva en un proyecto o servicio de educación social

Entre otros, deberá tener:

 1. Flexibilidad.
 2. Capacidad de negociación.
 3. Capaz de trabajar en equipo y de delegar funciones.
 4. Capaz de generar cambios, motivaciones,…
 5. Organización.
 6. Adaptación.
 7. Capacidad, iniciativa, espíritu emprendedor,…
 8. Saber escuchar, pero, tener claro que tiene que empujar del carro.
 9. Liderazgo. Capacidad para llevar a cabo las tareas anteriormente señaladas.

[/lang_es]

[lang_es] Programa Dia Mundial #educaciónsocial 2014 [/lang_es] [lang_ca] Programa Dia Mundial #educaciósocial 2014 [/lang_ca]

 [lang_ca]

El Consell General de Col·legis d’Educadores i Educadors Socials ja ha publicat el programa d’actes que se celebraran a Còrdova amb motiu de la celebració el pròxim 2 d’Octubre del Dia Mundial de l’Educació Social.

Ací pots consultar el programa.

També pots enviar les teves propostes al COEESCV, per mail (coeescv@coeescv.net) o mitjançant la pàgina de Facebook

D’altra banda, des del CEESC també realitzaran diverses activitats, entre les quals es troba el Carnaval de Blogs, en el qual, com l’any passat, participarem des d’Edusoinicis

I recorda participar a twitter fent servir #edusoday2014

[/lang_ca]

[lang_es]

El Consejo General de Colegios de Educadoras y Educadores Sociales ya ha publicado el programa de actos que se celebrarán en Córdoba con motivo de la celebración el próximo 2 de Octubre del Día Mundial de la Educación Social.

Aquí puedes consultar el programa.

También puedes enviar tus propuestas, sugerencias, etc. a través del correo: coeescv@coeescv o al Facebook del COEESCV

Por otra parte, desde el CEESC también realizarán diversas actividades, entre las que se encuentra el Carnaval de Blogs, en el que, como el año pasado, participaremos desde Edusoinicis… 

Y recuerda participar en twitter usando #edusoday2014

[/lang_es]

A Digital Janus. Looking forward, looking back

 [lang_ca]

Després de poc més d’un any, a la fi veu la llum l’eBook “A Digital Janus. Looking forward, looking back“, resultant de la vuitena Conferència Mundial sobre Cibercultura que va tenir lloc a Praga en maig 2013, on vaig poder participar amb l’article “Cyber-Popular Pressure Can Improve Society“.

El ciberespai i cibercultura s’estan convertint en les normes de la nostra realitat; aquest volum explora qüestions de la memòria, el dret, la política, la mort i el record, els viatges, el canvi social, i la comprensió entre les cultures del que significa ésser humà en aquesta nova era digital.

Ací vos deixe l’enllaç d’on podeu aconseguir-lo (en anglès).

[/lang_ca]

[lang_es]

Después de poco más de un año, al fin ve la luz el eBook “A Digital Janus. Looking forward, looking back“, resultante de la octava Conferencia Mundial sobre Cibercultura que tuvo lugar en Praga en mayo 2013, donde pude participar con el artículo “Cyber-Popular Pressure Can Improve Society“.

El ciberespacio y cibercultura se están convirtiendo en las normas de nuestra realidad; este volumen explora cuestiones de la memoria, el derecho, la política, la muerte y el recuerdo, los viajes, el cambio social, y la comprensión entre las culturas del que significa ser humano en esta nueva era digital.

Aquí os dejo el enlace donde podéis conseguirlo (en inglés).

[/lang_es]